#4 Marf - WvWvW, aneb ohromné bitvy serverů

Co že to?!

World versus World versus World, toť celé znění zkratky z nadpisu. Co ale znamená přesněji? Zkrátka a dobře, PvP bitvy tří serverů. Na čtyřech obrovských mapách, které na sebe navzájem navazují, se může navzájem řezat, kousat a jinak si ubližovat i několik stovek hráčů. Zábava je to náramná, opět jsem se o tomto druhu PvP zmínil ve své recenzi. Na následujícím obrázku si ukážeme mapu celého WvWvW. Po kliknutí na obrázek lze zvětšit :)


Je to prosté. Čtyři mapy - v tomto případě Far Shiverpeaks Borderlands, Desolation Borderlands a Vizunah Square Borderlands, to jsou základní, kmenové mapy tří serverů. To, co je vždy před "Borderlands", je název serveru. Kupříkladu, kmenová mapa mého serveru Desolation je Desolation Borderlands. Mezi mapami se lze přesovat jak je libo, pokud zrovna není plná. Poslední, čtvrtá mapa, se jmenuje Ethernal Battlegrounds. Zkrátka, je to území nikoho.

Vidíte na mapě značky různách barev - zelená, modrá a červená? Jsou to barvy jednotlivých serverů, aby bylo jasně vidět, komu patří která pevnost, vesnička, záchytný bod, či obrovský hrad. Mimo jiné, barvy slouží k rychlé orientaci, aby bylo vidět, kdo vyhrává. To je vidět uplně nahoře uprostřed, takové ty tři pásy - opět červený, modrý a zelený. Tady vidíte, že vyhrává zelený, tedy server Vizunah Square, jelikož má větší svůj pás. Samozřejmě je to vyjádřené i číselnou hodnotou, jako vidíte na obrázku níže.


Také z něj lze vyčíst, kolik a jakých bodů který server ovládá, a samozřejmě počet bodů, které servery za zabíjení a zabírání území získávají. Dále zde můžeme vidět také výhody, které server momentálně ze svých úspěchů čerpá. Není to nic super extra, ale i tak je to velmi zajímavé. Nutno poznamenat, že mapy jsou vždy stejné a nemění se.

Času dost

Bohužel, s přibývajícím počtem hráčů se však zvyšuje čas, za který se do WvWvW dostanete. Každá mapa má omezený počet hráčů na několik set. Většinou se ale do hry dostanu během pěti minut, včera jsem však byl zklamán, jelikož se mi ani po více než pěti hodinách nepodařilo do WvWvW dostat, jak jsem psal na svém Twitteru . Velmi často se tedy stává, že vidíte následující tabulku.


Příslib epických bitev

Dovolím si opět odkázat na moji recenzi pro portál inGamer, kde jsem sliboval epické bitvy. Vlastně, mluvil jsem o nich i v posledním článku. Těch se zúčastníte nejen v PvE, ale i zde. Cituji přímo recenzi - "Opět, chvíle kdy vám přes padesát nepřátel buší do brány a vy se v tom chaosu snažíte vyznat, opravovat bránu nebo zabíjet nepřítele z hradeb jsou nezapomenutelné.". Snažil jsem se někde v počítači najít jednu z těch obrovských bitev, bohužel neúspěšně. Našel jsem však fotku z dobývání menší hraniční pevnůstky - neméně zajímavá. S tou se s vámi zároveň loučím, díky všem za přečtení, komentář, follow na Twitteru či sdílení na Facebooku neurazí. Zatím ahoj!


Žádné komentáře:

Okomentovat