#2 Neuro - TeamSpeak 3 pro Android/iOS

Proč zrovna TeamSpeak na mobil?

Ano tak přesně tuto otázku si teď mnozí z vás určitě položili, protože si určitě myslíte, že TeamSpeak (dále už jen TS) na mobil nikdy nevyužijete a že si tu z vás teď dělám srandu, že o tom vůbec píšu. Nicméně v posledních pár měsících se kolem dokola mě motali lidé, kteří by s vámi určitě nesouhlasili a denodenně nadávali, proč nemůžou mít TS na mobilu. No, jak asi můžete předpokládat, tak tito lidé byli pouze výtvorem mé fantazie, ale i přesto jsem si jistý, že tato aplikace se bude hodit nejednomu z vás, a proto jsem se rozhodl vám připravit její menší ''recenzi''. Hned na začátku by bylo asi dobré podotknout, že je to celé zatím ve fázi beta testování, a proto se konečná aplikace nejspíše bude lišit od té, kterou můžete dnes stáhnout na App store/Google Play.

 


Konečně náhrada za mobilní Skype?

Ano do této doby určitě ovládal bezplatné video/hovory ve vašem zařízení Skype Mobile. Nicméně změna je život, a proto se se mnou nyní můžete v rychlosti podívat na možnou budoucnost. Ty slova: ''možnou budoucnost'', neříkám jen tak pro srandu králíkům. Ihned po pár minutách od instalace totiž poznáte, že tato aplikace nebyla vytvořena za účelem každodenního používání, spíše se mi to celé jeví jako aplikace k občasnému, nebo také krizovému využití. A podle toho to také vypadá. Celá aplikace je relativně odfláknutá, nějaké vymoženosti budete jen těžko hledat, ba naopak, i ty základní funkce jsou zde chudé nebo chybí.

Vývojáři určitě počítali s tím, že ti, co budou tuto aplikaci ať už za jakýmkoliv účelem používat, určitě nemají v plánu někomu něco napsat, nebo se složitě hrabat v nastavení serveru. A proto nám tu po všem zůstává skoro jediná, ale nutno podtknout, že zároveň zároveň i ta nejhlavnější funkce - mluvení s ostatními lidmi na serveru. Dalo by se sice říci, že když tu je prakticky jenom tato funkce, není to vůbec špatně, vždyť je na tom založená přeci celá myšlenka TS. Ale světe div se, i zde nalezneme nejednu mouchu.

 Při bližším zkoumání zjistíte např. to, že aktivace mluvení podle hlasu, pozná hlas asi tak v 50% případů, jinak se tváří, že lidský hlas nezná a někdy zase ne zrovna 2x dobře slyšíte to, co ostatní říkají vám, i když zrovna toto se samozřejmě může lišit mobil od mobilu (Já jsem při testu používal Huawei Honor s androidem 2.3.6). Samozřejmě, že aktivaci podle hlasu můžete vyhodit z okna a do nekonečna mačkat tlačítko, ale potom se mi tedy nabízí jediná otázka a to sice: Co tam potom ta hlasová detekce do ****** dělá? Jediné štěstí je to, že když si člověk už zvykne na to tlačítko, tak vše funguje víceméně tak, jak má a není žádný problém zapojit se do konverzace s ostatními a fakt, že vám u někoho občas přeskočí věta, tak na to si nejspíš zvyknete hodně rychle.


Rozsudek smrti

Ano tato aplikace má mouchy, a bude je ještě nějakou chvíli mít, ale zatím jsme pouze v betě, takže můžeme doufat, že vývojáři před vydáním finální verze udělají velký krok dopředu, nainstalují mucholapky a žáby, a se vším tím hmyzem udělají rychlý proces. Jsem si však jistý tím, že kdo TS pravidelně využívá a nainstaluje si tuto aplikaci již dnes, tak toho rozhodně nebude litovat, tedy, nejspíš. Základní funkce je totiž splněna na jedničku.

Žádné komentáře:

Okomentovat